БОГОСЛУЖІННЯ У НЕДІЛЮ 6-ТУ ВЕЛИКОГО ПОСТУ, ВЕРБНУ, СВЯТА ВХОДУ ГОСПОДНЬОГО В ЄРУСАЛИМ. ОСВЯЧЕННЯ ГАЛУЗЗЯ ВЕРБИ

28 квітня 2024 року, у неділю 6-ту Великого посту, Вербну, свята Входу Господнього в Єрусалим, керуючий Львівсько-Сокальською єпархією митрополит Димитрій звершив Божественну Літургію святителя Іоана Золотоустого у кафедральному соборі Покрова Пресвятої Богородиці м. Львова.

За богослужінням Архіпастирю співслужили: ключар кафедрального собору, протоієрей Михаїл Сивак; головний редактор інтернет-радіостанції «Град Лева», протоієрей Віктор Кайда; ієрей Назарій Тишинський; ієрей Володимир Жураківський та інше духовенство собору та єпархії.

Під час малого входу Архіпастир звершив урочисте нагородження до дня Святої Пасхи Христової 2024 року:

Правом на носіння камілавки були нагороджені :

  • ієрей Миколай Михальчак
  • ієрей Юрій Михасюк
  • ієрей Девід Чіджоке
  • ієрей Дмитро Майкут
  • ієрей Володимир Марциняк

Правом носіння подвійного ораря:

  • диякон Василь Дорош

Після читання святого Євангелія митрополит Димирій звернувся до присутніх з проповіддю та підніс особливу молитву в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Також за богослужінням Архієрей звершив дияконську хіротонію над студентом Львівської Православної Богословської Академії Юрієм Мазуром.

Після відпусту Літургії Архіпастир виголосив молитву на освячення вербового галуззя та разом з духовенством освятив принесену вірянами вербу, що символізує віття фінікових пальм, яким жителі Єрусалиму вітали прибуття до міста Господа Ісуса Христа.

Прес-служба Львівсько-Сокальської єпархії

Pоздрукувати матеріал